De visie

Samen bouwen aan de toekomst

Slam engineering is uw bouwkundig adviseur op het gebied van houtskeletbouw verbouwingen en nieuwbouw. Met een open communicatie, oog voor kwaliteit en kennis in bio-based materialen, houtskeletbouw en BIM-processen zorgt Slam Engineering samen met u ervoor dat uw ontwerp werkelijkheid wordt.

Slam Engineering verzorgd tekeningen voor de vergunningsaanvraag, prijs- en contractvorming en uitvoering. Door samenwerking met verschillende adviseurs worden tekeningen gemaakt waarin alle aspecten van de bouw samen komen.

Auteursrecht Archiview

Taak van de bouw

De bouw heeft één van de belangrijkste taken in de samenleving. Het heeft als taak om de omgeving waarin mensen wonen, werken en leven vorm te geven. Zowel de beleving als de effecten van deze omgeving zijn cruciaal.

Men wil bijvoorbeeld in een comfortabele, warme, ruime woning wonen. Een woning moet warm, wind- en waterdicht zijn en aan allerlei andere eisen voldoen zodat de mens hier goed in kan wonen. Daarnaast is schoonheid erg belangrijk. Als je rond loopt in de omgeving waarin je leeft, moet dit je een fijn gevoel geven. Dit alles is de beleving van architectuur.

Naast het verzorgen van een goede beleving van architectuur, heeft de bouw ook de taak om te zorgen dat de gebouwde omgeving goed is voor de natuur. Echter lopen we op deze taak achter. Dit moet veranderen. Dit doen we door samenwerking en ontwikkeling.

Samenwerking en ontwikkeling

De bouw heeft de taak om te zorgen dat de gebouwde omgeving goed is voor de natuur. Echter lopen we op deze taak achter. Door twee belangrijke principes te handhaven, kan de bouw deze inhaalslag maken. Deze principes zijn samenwerking en ontwikkeling.

Door het werken met bouwteams, worden alle bouw-disciplines in een vroeg stadium van ontwerp vertegenwoordigd. Een ontwerp kan hierdoor op alle aspecten duurzaam worden ontwikkeld. Ook worden kostbare wijzigingen in latere stadiums van een ontwerp voorkomen. 

Binnen deze bouwteams is het belangrijk dat alle bouw-disciplines bezig zijn met het innoveren van hun onderdeel. Maar ook dat er samen wordt gezocht naar verbeteringen waar iedereen van profiteert. Verduurzaming van de wereld hoeft niet een morale discussie te zijn over hoeveel we willen inleveren om de planeet te redden, we moeten nadenken over verduurzaming dat zowel de levensstandaard behoud/bevorderd als het bevorderen van de natuur.