Bio-based bouwen

Samen bouwen aan de toekomst

Een gebouw moet gezond zijn voor zowel de gebruikers als de omgeving waarin het gebouw staat. Dit maakt dat wij zo veel mogelijk met materialen bouwen die een lage impact op het milieu hebben. Hierbij gaat het om onuitputbare materialen die uit de natuur komen zoals hout, vlas, wol en hennep. Dit worden bio-based materialen genoemd.

Dampopen

Het gebruik van bio-based materialen is niet alleen goed voor het milieu, maar draagt ook bij aan een gezond binnenklimaat. Zo kan je met het gebruik van de juiste materialen op de juiste plek dampopen/ademende wanden en daken maken. Een dampopen schil van de woning zorgt voor een gezonde luchtvochtigheid en geen overbodig gebruik folies en andere plastic materialen. Een dampopen schil is goed te combineren met een houtskeletbouw constructie.

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw (HSB) is een bouwmethode bestaande uit houten frames met isolatie erin. Dit is een zeer duurzame en vaak ook voordelige bouwmethode voor laagbouw. 

Met prefab HSB kan men snel bouwen op de bouwplaats en kan er een uitstekende kwaliteit worden gerealiseerd. Hierbij worden alle wand, vloer en dak elementen in de fabriek gemaakt, zodat de elementen op de bouwplaats alleen nog maar aan elkaar moet worden gemonteerd. 

Bij prefab HSB is een goede engineering essentieel om aanpassingen tijdens de bouw te voorkomen. Slam Engineering is specialist op het gebied van HSB met bio-based materialen.

Wilt u meer weten over Bio-based bouwen? Neem gerust contact op.